Lírai könnyűzenei est a VersFesztivál Rubra színpadán Gerendás Péter, Molnár György és Nemes Levente koncertje

2019. október 18. 21:00 óra

19. Kaleidoszkóp VersFesztivál

Helyszín: Rubra Art Lounge

AZ ELŐADÁSOK MEGTEKINTÉSE INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/rDtc4gG79muFigyX9

 

21 óra

Szívdesszert

Molnár György Kaleidoszkóp-díjas verszenész Varró Dániel verseire írt zenés sztorija

Helyszín: Rubra art Longue

 

Korunk sztárköltőjének, Varró Daninak nem Molnár Gyuri az első zenész alkotótársa, hiszen a Túl a maszat hegyen c. kötetéhez Presser Gábor írt zenét. Gyurinak sem Dani az "első költő az életében", mert Lackfi Jánossal is sokat dolgozik együtt, nem beszélve a klasszikusokról, így például Weöres Sándor verseiből is nemegyet megzenésített már.

De ez a desszert, ami itt szíven szúrja a vendéget, garantáltan finom lesz, vers és dal ízes összhangjával!

 

21 óra 30

Te győzz le!

Nemes Levente lírai koncertje Dsida Jenő, Szabó Lőrinc és Pilinszky János megzenésített verseivel

Helyszín: Rubra art Longue

 

Nemes Levente, aki a Kaleidoszkóp VersFesztivál zenei fődíját az elsők között vehette át, legújabb koncertjével érkezik a Rubrába! A Szimpla Kertben bemutatott, Pilinszky János gyönyörű sorait ihletett, mély érzésű zenébe csomagolt dalai mellett Dsida Jenő, Szabó Lőrinc és József Attila verseit is hallhatja a közönség egyedi gitárformációban, virtuóz előadói stílusban.

 

22 óra 30

Mit fúj a szél?

Gerendás Péter szerzői estje jól ismert slágerekkel, saját dalokkal, valamint Bob Dylan, Ady Endre, József Attila és Faludy György szövegeivel

Helyszín: Rubra art Longue

 

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró, aki a latin, rock, a jazz és a lírai dallamok kiváló ötvözője, ismert slágerei mellett versmegzenésítésekkel lép a VersFesztivál Rubra színpadára. Bob Dylan irodalmi Nobel-díjas vers- és dalszerző legendás slágereinek magyar átköltései mellett többek között Faludy György, József Attila és több portugál költő verseit hallhatjuk könnyűzenei formációban.

A címadó szerző, Dylan legismertebb dalai közül felcsendül a Blowin in the wind (Megsúgja a szél), Just like a woman (Úgy, mint a nagyok), Like a rolling stone (Messze dobott kő), Knocking on Heavens door (Ha kopogok, az nagyot szól), míg a saját szerzemények között hallhatjuk a Százéves pályaudvart, az Elkésett karnevált, az Átölel a múltat és a Szerelmet is.

INGYENES