AKTUÁLIS HÍREK


ESÉLYT ADUNK
2016. május 31.
A Baltazár Színház előadása a Váci Dunakanyar Színházban

A Váci Dunakanyar Színház 2016. 05. 31-én 18 órától mutatja be a Baltazár Színház Kőválasz című produkcióját. A színház felajánlásából a váci Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének, a váci Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és a váci Egyházmegyei Karitász csoportjai ingyenesen tekinthetik meg az előadást, így támogatva a hátrányos helyzetűeket és a rászoruló családokat.

„A Váci Dunakanyar Színház számára nagyon fontos az, hogy a kihívással élőket, hátrányos helyzetűeket is megszólítsuk, elérhetővé téve számukra a színházi előadásokhoz való hozzáférést.”– indokolta meg a színház felajánlását Kis Domonkos Márk, igazgató.

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Működésének alapja, hogy előadásai társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra. Az előadásokat ne "ahhoz képest" ítéljék meg, hanem önmagukért.

Az előadásról:

A darab egy család történetét meséli el 1944-tól, a II. világháborún át napjainkig. Azt a kérdést feszegeti, hogy a háború mennyire változtatja meg az ember értékrendjét, arról, hogy miért nem tudjuk a békét kellőképpen értékelni békeidőszakban. Miért kell ahhoz háború, hogy értékeljük a békét? Miért kell megbetegedni ahhoz, hogy az egészséget értékeljük?

Szereplők:

Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Brúnó Noé, Müller Péter Sziámi, Darvas Ferenc

és a Baltazár Színház színészei:

Erdős Balázs, Fehér Dániel, Horváth Szilvia, Janzsó Cecilia, Keresztes Anna, Kovács Veronika, Kudari Réka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Taligás Anna, Vörös Ferenc